Når hjernen blir et helvete

Når hjernen blir et helvete (1)

I 2020 kollapset kroppen min igjen og jeg ble overveldet av en ekstrem utbrenthet som senere viste seg å være ME (Myalgisk Encefalomyelitt). Fra å være en enormt aktiv, energisk og sosial kvinne gikk jeg til å bli 100% sengeliggende og ute av stand til å ta del i det som hadde vært livet mitt. Jeg fikk hverdagen totalt snudd på hodet, og jeg nektet å godta realiteten. Det knuste meg. 
Ikke med en gang, ikke åpenlyst. 
Sakte, veldig sakte forandret personligheten min seg og i utfordringen og smertene jeg stod i ble jeg gradvis mer nedstemt, mørkere til sinns og vanskeligere å leve med. Jeg ble vanskelig, uten at jeg innså det selv. 

Jeg utviklet en alvorlig helseangst som følge av isolering, og uten at jeg forstod det hadde jeg havnet inne i en mørk depresjon som kontrollerte tanker og følelser.

Hjernen min ble til et helvete. 

I 2021/22 gikk jeg gjennom et vendepunkt, hvor jeg klarte å bryte ut av negativiteten som holdt meg fanget. 
Jeg husket hvem jeg var og enda viktigere hvem jeg ønsket å være som menneske. 
Gjennom å miste den personen jeg elsket høyest, klarte jeg å finne tilbake til kjærligheten jeg hadde til meg selv. 
Og gjennom kjærlighetssorg, terapi, videreutdanning og i arbeidet med meg selv og mine egne følelser så ble denne boken laget.

En bok om mental helse og det helvete vi lager for oss selv med negative tanker.

En bok om både fysiske og psykiske plager, og hvordan vi i møte med utfordringer enten knekker sammen eller blir sterkere.
Av og til skjer begge deler.

Av og til må vi knekke sammen, for så å plukke opp bitene og lime de fast igjen.

På den måten blir vi sterkere og mer rustet neste gang det skjer noe vondt eller vanskelig.
Fordi livet er en evig berg og dal bane på godt og vondt, og med mindre vi lærer å holde fast i oss selv i nedturene, så kommer vi ikke opp igjen. 

Denne boken er limet jeg brukte for å bygge meg selv opp igjen. Både fysisk og psykisk.
Jeg har fremdeles ME/CFS, men jeg lar det ikke definere hvem jeg er eller hva jeg kan få til her i livet. I stedet bruker jeg sykdommen som motivasjon til å pleie helsen min både fysisk og psykisk, slik at jeg kan få et godt liv til tross for mye motgang. 

Det er en veldig personlig bok hvor jeg deler åpent og ufiltrert de verste tingene jeg selv har gjort og opplevd. 
Å skrive den var en del av prosessen min tilbake til meg selv, og i første omgang hadde jeg ingen planer om at noen skulle få lese den. 
Etter hvert som historien ble formet så jeg potensialet den hadde som en selvhjelpsbok. Det i tillegg til frustrasjonen min over hvordan psykiske lidelser fremdeles er tabubelagt og sårt å snakke om. Ble motivasjonen min til å bli den som snakket åpent om det. 

Lanseringsuke og bok signering

Når hjernen blir et helvete kan nå bestilles gjennom Norli, og fra og med neste uke vil du kunne finne boken i bokforhandlere rundt om i hele Norge. 
Jeg kommer til å ha bok signering hos Norli i Strandgaten i Bergen neste uke, og de som ønsker en signert utgave kan bestille det her og komme innom meg i neste uke for å slå av en prat og hente boken. 

Håper å se mange kjente og ukjente fjes, og på noen gode samtaler rundt helse!

Mvh, 0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!