En kropp i hormonell ubalanse

Kvinnekroppen er en kompleks mekanisme, som til tider er utrolig vanskelig å forstå seg på. 
Ikke bare for menn, men også for kvinner som prøver å sette seg inn i egent handlingsmønster og hvorfor vi reagerer slik vi gjør. 

Fra det øyeblikket vi når puberteten og går fra jente til kvinne, fra vi får vår første menstruasjon til vi har hatt vår siste skjer det enorme forandringer i kroppen som påvirker oss både fysisk og psykisk. Gjerne uten at vi selv forstår hva som skjer. 

Når vi når puberteten sender hjernen ut signaler som får kroppen til å sette i gang produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. 
Det er rundt dette tidspunktet vi begynner å utvikle de kvinnelige formene våre, forandrer måten vi tenker på, holdningene våre og begynner å stille spørsmål til hvem vi er og vår rolle i samfunnet. 
Vi får rett og slett hormoner i ubalanse som påvirker oss både positivt og negativt. 

Disse hormonene må vi finne en måte å leve med, og det er viktig å forstå de ulike faktorene som påvirker oss slik at vi kan ta ansvar for egen helse.
Kroppen vår trenger hormoner for å fungere optimalt, og det er spesielt de kvinnelige hormonene østrogen og gestagen som rett og slett gjør oss til de vi er. 
Hormonene våre spiller en stor rolle i kvinnehelse, og regulerer viktige funksjoner i kroppen slik som blant annet vekst, metabolisme og vår seksualitet. 

Hvis vi har en kropp i hormonell ubalanse kan vi derimot få alvorlige symptomer og i verste tilfelle utvikle sykdommer og få problemer som påvirker helsen vår negativt.
Høye nivåer av kjønnshormoner i løpet av livet kan til og med ha en dårlig effekt på utviklingen av hjernen vår. 
Det er derfor viktig å lære seg å kjenne kroppen, og sette seg inn i de ulike varselsignalene som kommer når du har en kropp i hormonell ubalanse. 

De vanligste tegnene på hormonell ubalanse er:

  • Vektøkning og konstant matlyst
  • Søvnforstyrrelser og insomnia
  • Økt hodepine og migrene
  • Utbrenthet og tap av energi
  • Humørsvingninger og kronisk stress
  • Nedsatt sexlyst og selvfølelse
  • Fordøyelsesproblemer
  • Hårtap, akne og kroniske poser under øynene
  • Nedstemthet og depresjon

Vi kvinner har svingninger i hormonbalansen vår i løpet av hele livet, men det er lurt å følge med på om du har flere av disse symptomene over en lengre periode.
Maten du spiser, om du er aktiv eller inaktiv, hvilke type hud og hårpleie produkter og hvilke type prevensjon du bruker er med på å påvirke hormonbalansen i kroppen. 

Selv har jeg hatt østrogendominans i flere måneder på grunn av oppstart med prevensjon, som rett og slett har gjort meg så syk at jeg ikke kjenner igjen min egen kropp. 
Jeg kommer til å skrive mer om dette i et annet innlegg.

Tenk over hva du putter inn i kroppen, og hør etter når kroppen din prøver å fortelle deg at noe er galt.
Da det kan hende at kroppen din er i en hormonell ubalanse. 0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!